Kansallisteatterin Maunulan maisema -projektin uusin tuotos Kerrostumia on sekä esitys, peli, että omin jaloin tehtävä seikkailu Maunulan historiaan, historiallisiin paikkoihin sekä niihin liittyviin tarinoihin.

Raimo Berkan on lähettänyt toimitukselle kaksi runoa julkaistavaksi.

”Tästä päivästä kaksi viikkoa Helsingin sisäinen, kiitos”. Nyt on taas matkakortissa ytyä ja voin reissata busseissa mielin määrin. Eläkeläisenä ei minun tarvitse tunkeutua ruuhka-aikana väkisin mukaan. Istumapaikka bussissa on tärkeätä, mutta joskus on hauska seistä ja myötäillä ajorataa vähän niinkuin komentosillalta.

Maunulalaisen valokuvataiteilija Martti Jämsän näyttely Helsinki - yötä päivää on esillä 23.1.-28.3. Kaupungintalolla (Sofiankatu 1 tai Pohjoisesplanadi 11).  Jämsä (s. 1959) on vaeltanut pitkin Helsinkiä kuvaten kaupunkinäkymiä yöllä ja päivällä. Päivän valossa otetut värikylläiset Polaroid-kuvat vuosilta 2007-2009 on otettu eri puolilla Helsinkiä, kun taas mustavalkoiset yökuvat vuosilta 2010-2012 sijoittuvat pääasiassa Jämsän kodin läheisyyteen Maunulaan.

Espoo Ciné järjestetään 19.–28. elokuuta 2011 jo 22. kerran. Espoo Cinén ohjelmiston rungon muodostaa uusin eurooppalainen elokuva.

Ohessa on Raimo Berkan Maunulan Sanomille lähettämä runo Syksyn soitto.

Talvisena tammikuun päivänä 1967 muutimme Hämeenlinnasta Maunulaan. Emme aavistaneet, mitä tulevat vuodet toisivat tullessaan. Sodan jälkeen oli Maunulaan rakennettu puutaloalue. Tietääkseni niihin tuli vain kylmä vesi. WC oli kai ylellisyyttä. Saunassa käytiin nykyisessä Saunabaarissa. Nyt talot aiottiin purkaa.

Minna Seilonen (sopraano) ja Kati Sannelvuo (piano) järjestävät 2.6.2011 klo 18.00 konsertin Ikuiset lähteet, lauluja elämän niityiltä  Maunulan kirkolla. Konsertin ohjelma sisältää suomalaisista säveltäjistä Hannikaisen, Kilpisen, Merikannon, Melartinin, Pylkkäsen sekä Straussin ja Barberin lauluja. Suomalaisten laulujen valinnassa esiintyjät ovat luottaneet Eino Leinon runojen voimaan tässä ajassa.

Oulunkylän seurakunnassa käynnistetään kesä järjestämällä ohjelmallisia kesäkahviloita vuoroin Oulunkylän ja Maunulan kirkoissa keskiviikkoisin klo 13 alkaen Oulunkylän kirkolla 8.6 ja Maunulan kirkolla 15.6. Kaikenikäiset ovat tervetulleita kahviloihin laulamaan yhdessä ja kuuntelemaan kesäistä musiikkia.

Ke 23.3. klo 13 Maarian kehtolaulu-konsertti
Laura Pyrrö,sopraano, Katja Mäkiö,urut,vapaa pääsy,kahvitarjoilu

Uusimmat viestit

  • Ei viestejä