Sunnuntaina 10.6. klo 13-17 pelataan Maunula-talon Metsäpurosalissa Avatar-pelejä. Avatar-projekti on todellisuuspeli, jonka osallistujat pyrkivät vaikuttamaan muihin Maunulan asukkaisiin. Avatar-vaikuttamispelin ovat luoneet Tellervo ja Oliver Kalleinen. Osallistujiksi on valittu kutsun pohjalta kolme erityyppistä ryhmää Maunulasta.

Kaupunkiympäristön toimiala aloittaa katujen ja yleisten alueiden aluesuunnitelman laadinnan asukaskyselyllä. Kyselyn avulla hankitaan arvokkaita asukkaiden ja muiden käyttäjien mielipiteitä ja ehdotuksia katu- ja viheralueiden hoidon ja kunnostuksen sekä yleisen turvallisuuden ja viihtyisyyden parantamiseksi. Kyselyyn voi vastata 7.6. — 7.7.2018.

Maunulan maisema -hanke jää kesätauolle. Kansallisteatteri palaa taas Maunulaan 5.8.2018. Maunulassa kiertävä pelillinen Kerrostumia –esitys jatkuu syksyllä kahdeksan esityksen verran. Esityksiin voi ilmoittautua mukaan jälleen elokuussa.

Pohjoinen pressiklubi kokoontuu keskiviikkona 30.5.2018 klo 17.30-19.30 Maunula-talolla (Metsäpurontie 4) toisessa kerroksessa luokassa 2.

Kesä koittaa jälleen Oulunkylän seurakunnan järjestämien musiikillisten kesäkahviloiden merkeissä. Maunulan kirkko menee remonttiin kesällä ja sen vuoksi siellä ei ole kesällä toimintaa. 

Kaupunkilaisten osallisuutta edistämään on palkattu seitsemän stadiluotsia. Stadiluotsien alueet on julkaistu tänään. Jokaiselle stadiluotsille on nimetty ne kaupunginosat, joissa hän vauhdittaa kaupunkilaisten aloitteita sekä auttaa alueen verkostoja löytämään toisensa. Maunulan kuuluu Pohjoiseen suurpiirin. Sen ja Kaarelan alueen stadiluotsiksi on nimetty Ella Tanskanen.

Kaupunkitutkimuksen päivät pidetään 3.-4.5.2018 Tiedeiden talolla (Kirkkokatu 6). Tapahtuman teemana on "Vaihtoehtojen kaupunki". Päivillä pohditaan eri maailmoja kaupungin sisällä, valtaa, sekä kaupunkiutopioita.

Maunulan Sanomien kesänumero 2/2018 on ilmestynyt. Lehden teemana on pelit ja pelillistäminen. Lehteä jaetaan vapaaehtoisille jakajille asukastila Maunulan Mediapajalla (Metsäpurontie 25) la 2.6. klo 11-12 ja su 3.6. klo 12-13 sekä arkisin Mediapajan normaaleina aukioloaikoina klo 9-16. Tee hyvä työ Maunulalle ja jaa lehti omaan taloyhtiöösi.

Maunulan 130. aluefoorumi pidettiin ma 16.4.2018 klo 18-20 asukastalo Saunabaarilla (Metsäpurontie 25). Aiheena oli Tuusulan kaupunkibulevardi ja Suursuon solmukohdan tulevaisuus. Tilaisuudessa kuultiin Eeva Pirhosen ja Aleksi Räisäsen esitys Tuusulanbulevardin suunnittelusta. Paikalla oli myös Maunulan kaavoittaja Sari Ruotsalainen. Tuusulabulevardin suunnitteluperiaatteet menevät kaupunkiympäristölautakuntaan marraskuussa 2018.

Maunulan Musaa ja Makkaraa -festari pidetään lauantaina 25.8.2018 klo 13-18 Sorsapuistossa (Metsäpurontie 25-27). Tilaisuudessa esiintyy perinteisesti Punatähdet. Muu ohjelma on vielä suunnitteilla.