Haluatko päästä kurkistamaan kulissien taa ja nähdä kuinka Kansallisteatterin Maunulan maisema -aluehankkeen Tunne nimeltä rakkaus -esitystä työstetään? Eikö edellinen avointen harjoitusten aika sopinut kalenteriisi? Ei huolta, uusia mahdollisuuksia on nyt tarjolla! Yleisöä haetaan kolmelle eri päivälle. Ilmoittaudun linkin kautta harjoituksiin.

Maunulan Sanomien joulu- ja talvinumero 4/2017 ilmestyy pe 8.12.2017. Lehden deadline on lauantaina la 25.11.2017. Toimituksen kokoukset ovat ma 23.10., ma 6.11. klo 18 ja taittotyöpajat su 26.-28.11.2017 klo 18 Mediapajalla. Toimituksen kokoukset ovat kaikille asukkaille avoimia.

Maunulan 126. aluefoorumi pidetään ma 30.10.2017 klo 18-20 asukastalo Saunabaarilla (Metsäpurontie 25). Aiheena on Pohjoisen alueen keskustojen kehittäminen (ja uuden yleiskaavan toteuttamisohjelma). Valtuusto hyväksyy syksyllä 2017 uuden yleiskaavan toteutusohjelman. Tilaisuuteen on kutsuttu naapurikaupunginosien edustujia kertomaan, mitä mahdollisuuksia uusi yleiskaava tarjoaa alueiden palveluiden kehittämiselle. Tarkastelunäkökulmana alueiden keskustojen kehittämisessä on verkostokaupunkiajattelu.

Tule koeyleisöksi Tunne nimelta rakkaus -esityksen harjoituksiin 8.10.2017 klo 15 Maunula-talon Metsäpurosaliin. Kyseessä on harjoitus, ei valmis esitys tai edes vielä läpimeno. Harjoituksen kesto on noin kaksi tuntia. Tunne nimeltä rakkaus -esityksessä esiintyjien ja yleisön kontaktilla on suuri merkitys, minkä vuoksi onkin tärkeää, että esiintyjät pääsevät etukäteen harjoittelemaan esimerkiksi yleisön kohtaamista ennen varsinaista esitystilannetta.

Maunulan kirkolla on alkavana syyskautena monenlaista ohjelmaa kuten lasten musiikkiryhmiä, musiikkimatineoita ja naistenpäivän tilaisuus launtaina 8.10.2017.

Kustaankartanon palvelukeskuksessa alkaa torstaisin klo 11-12 kaikille avoin, maksuton muistiryhmä 21.9 alkaen. Muistiryhmä on tarkoitettu erityisesti sinulle, joka olet saanut muistidiagnoosin ja kaipaat vertaistukea ja mielekästä sisältöä arkeen.

Maunulan Sanomat haastatteli perjantaina 1.9. Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavistoa, joka liittyy Maunulan Sanomien perustamiseen. Kun Maunulan Sanomia vuonna 1990 synnytettiin, Pekka Haavisto tuli Maunulaan kouluttamaan lehden tekijöitä. Koulutus liittyi Pekka Haaviston toimittajataustaan. Haavisto toimi 1980-luvulla Suomi-lehden päätoimittajana, ja oli yksi Vihreän Langan perustajista ja toimi lehden ensimmäisenä päätoimittajana 1983.

Maunulassa moni on valittanut S-marketin ja Maunula-talon ympäristön roskaisuudesta. Tämän vuoksi on syntynyt liike, joka on päättänyt olla osa ongelman ratkaisua. Liikkeen aktiivit tunnistaa roskapihdistä, jätesäkistä, keltaisesta huomioliivistä ja punaisesta Jacques Cousteau -piposta. Jacques Cousteau (1910-1997) oli tunnettu ranskalainen merentutkija ja ympäristön suojelija. Liikkeen aktiivit haluavat Maunula = Yhteisö -prosessillamme tutkia ihmisten mieltä ja tunteita sekä tekoja suhteessa asuinympäristöönsä.

Maunulan Sanomien syysnumero 3/2017 ilmestyi to 21.9.2017. Lehteä jaetaan vapaaehtoisille jakajille la 23.9. klo 11-12 ja su 24.9. klo 12-13 asukastila Maunulan Mediapajalla (Metsäpurontie 25) sekä muulloin arkisin Mediapajan normaaleina aukioloaikoina klo 9-16. Tervetuloa tekemään hyvä työ Maunulan puolesta (Maunula = Yhteisö)!

Maunulan 125. aluefoorumi ma 25.9.2017. klo 18-20 asukastalo Saunabaarilla (Metsäpurontie 25). Aiheena ovat Suursuon viheralueet ja esteetön liikkuminen Maunulassa. Illan aikana esitellään Sorsapuiston uudistamissuunnitelma ja käydään keskustelua Suursuon palstaviljelysten kunnostuksesta, joka luvattiin asukkaille Suursuon pientaloalueen kaavoituksen yhteydessä. Illan toisena aiheena käsitellään senioreiden liikkumista Maunulassa. Case esimerkkinä on istahtamispenkkien tarve kauppamatkoilla Vesakkotiellä. Samasta asiasta on käyty keskustelua myös Suursuolla.